( persicsb | 2018. 09. 19., sze – 12:34 )

Speciel a CoC-ot a PostgreSQL-nél két éves folyamat előzte meg, jól le is van írva, aki kitalálta, hogy legyen, az pedig contributor, konferenciaszervező, PostgreSQL könyv szerző, Postgres consulting céget vezet és hasonlók.
Biztos jól tudod, kiről van szó.
https://www.linkedin.com/in/postgres/
"President of Command Prompt, Inc., the oldest Postgres Company. We specialize in Full Stack Postgres Support and consulting including Oracle to Postgres Migrations. I am also Co-Chair of Postgres Conference (PostgresConf), the largest non-profit Postgres Community and Ecosystem conference"
Végülis nem rég óta, 20 éve foglalkozik PostgreSQL-lel, aki kitalálta azt, hogy a projektben legyenek viselkedési szabályok.

Meg persze érdemes megnézni, hogy az egész CoC bizottság hogyan működik, mik a szabályok, és miként van az, hogy mindenben végül a Core Team dönt.

Persze, ők két évet foglalkoztak vele, hogy kitaláljanak egy értelmes dolgot, és most lett végleges, de egyből jön, 0 utánanézés nélkül az, hogy "fogalma sem volt a projekt létezéséről", "megfertőzi a projektet a faszságáva", "egy létező commitje sincs".

Eléggé sablonosan gondolkodtok, mielőtt utánanéznétek a dolgoknak. Miközben pont másokat vádoltok azzal, hogy hozzáadott érték nélkül csinálnak faszságokat. Legalább néznétek utána egy picit.