( persicsb | 2018. 09. 19., sze – 12:13 )

Amely csoportba bárki jelentkezhetett ( https://www.postgresql.org/message-id/4597.1528405056%40sss.pgh.pa.us ), és a PostgreSQL Core team jelölte ki, ki a tagja. Nem önkényesen jelölték ki magukat, a Core Team mondta meg a jelentkezők közül, hogy ki lesz a tag.
A tagság egy évre szól, minden évben meghirdeti a Core Team, hogy tagfelvétel van a CoC bizottságba, jelentkezhet bárki, és a Core Team eldönti, ki lesz végül tag.
A Core Team természetesen bármely bizottsági tagok felmenthet saját hatáskörben az alól, hogy CoC bizottság tag legyen.
Érdemes elolvasni a szabályokat:
https://wiki.postgresql.org/wiki/Code_of_Conduct

A CoC bizottság ha egy esetet kivizsgál, a döntést mindenképpen a Core Team hozza meg, ha valakit bannolnak a közösségből.
"Because of the seriousness of a determination involving a temporary or permanent ban, and the associated technical and infrastructure actions required by such a result, such a finding would be subject to review by the Core Team before the involved parties are informed of the decision..... If the Core Team and Committee cannot agree on a determination, the Core Team's decision would prevail."

Ennyire önjelöltek ők ám, a Core Team mondja meg az egészet a jelentkezők közül. Azt meg felróni a Core Teamnek, hogy ehhez joga van, felettébb érdekes.