( persicsb | 2018. 09. 19., sze – 10:40 )

Nem tudom, hogy miért most terjed ez el. Viszont azt látom, hogy ha valakit felszólítanak arra, hogy viselkedjen, az lesz a válasza, hogy mocskos SJW-k meg gondolatrendőrök, ahelyett, hogy észrevenné, hogy bunkó volt.

Viszont fennakadni azon, hogy egy technikai projektben viselkedni kell, érdekes.
Nem tudom, amúgy mennyire tudtok róla, de Mark Shuttleworth sem tud viselkedni, az idei vancouveri OpenStack Summiton lévő előadásában (amely előadásoknak tisztán technikainak kéne lennie) RedHat fikázást csinált, meg marketingrizsát tolt arról, hogy a Canonical mennyire olcsó a RH-hoz képest. Mindenki ki volt akadva, az OpenStack először nem is tette elérhetővé a videót, aztán mégis, de külön felhívva rá a figyelmet, hogy az előadás tartalmával az OpenStack Foundation nem ért egyet, mert kívül esik a summit stílusán.
Shuttleworth nem is értette, hogy mi a baj vele.
https://www.serverwatch.com/server-news/ubuntus-shuttleworth-creates-co…
Itt maga a keynote: https://www.youtube.com/watch?v=qOxgWHl89b0
EDITORIAL NOTE: We received many comments and questions about this presentation. After review, we feel that while we do not agree with the tone and feel it did not align with the community spirit of the event, we also do not believe in censoring ideas. We are publishing the video so that others can draw their own conclusions.

Na, ezek után nem csodálkoznék, ha az a projekt is bevezet CoC-ot.