( persicsb | 2018. 09. 19., sze – 10:21 )

Nem, nem csinálnak belőle közügyet, pont azt mondják, hogy aki közügyet csinál belőle, az offtopik, és maradjon meg magánügynek: nem lehet róla beszélni a projektben, mert ez a projekt nem arra való, hogy bárki a politikai, szexuális vagy bármilyen nézeteit hangoztassa.
Én ezt persze értem arra is, hogy ha valaki azt kezdi el hangoztatni, hogy ő márpedig X genderű, vagy éppen buzi, azt ugyanúgy bannolják ki a francba a projektből. Semmi köze a többieknek ahhoz, hogy ő most éppen transzzsírsav nemű.
És a PostgreSQL CoC sem mondja azt, hogy diversity first, mindenképp vegyünk fel nőket meg transzzsírsavakat a projektbe, mert az jó lesz nekünk. Nem erről van szó. Pont arról, hogy aki ilyenről akar beszélgetni, annak máshol van a helye. Pont ugyanaz, mint amit ESR mond: ezek a topikok offtopikok.

"We encourage thoughtful, constructive discussion of the software and this community, their current state, and possible directions for development. The focus of our discussions should be the code and related technology, community projects, and infrastructure."