( BaT | 2018. 09. 17., h – 23:33 )

Talán először olvastam el egy ilyen diffet teljes egészében, és nem tervezek ebből rendszert csinálni. Két gondolat fogalmazódott meg bennem:

  1. Az eredeti változat első bekezdése mind formailag, mind tartalmilag törlésre került. Ez nekem azt üzeni, hogy a Linux kernel fejlesztőinek ezentúl nem célja "to see the best possible solution for the overall success of Linux", valamint nem kell számítani arra, hogy "Your code and ideas behind it will be carefully reviewed, often resulting in critique and criticism." A fejlesztői folyamat megváltozásával a jövőben nem lesz igaz a kijelentés, miszerint "This development process has been proven to create the most robust operating system kernel ever, and we do not want to do anything to cause the quality of submission and eventual result to ever decrease."
  2. Az új code of conflict conduct confuck felsorol egy rakás szempontot, ami szerint nem érheti zaklatás a hozzájárulókat: "age, body size, disability, ethnicity, sex characteristics, gender identity and expression, level of experience, education, socio-economic status, nationality, personal appearance, race, religion, or sexual identity and orientation". Ebből a felsorolásból csak én hiányolom a politikai meggyőződést, a személyes véleményt, vagy a személyiséget? Persze tudom én, nyilván nem véletlenül van kihagyva...