( Hiena | 2018. 09. 17., h – 17:11 )

Igen. És azt is tudjuk, hogy a konzorciumok hova vezetnek. Én bekészíteném a popcornt és beidőzíteném jövő áprilisára. Addigra jó eséllyel visszajön Linus, meglesznek az első konfliktusok, és a levlista bokáig fog könnyben és takonyba állni.

Ha jól mennek a dolgok, Linusnak elborul az agya és forkolja a saját projectjét, viszi a trademarkot, plusz a normálisabb fejlesztőket. Nagyjából ezzel egyidőben elkezdenek kiugrálni a Foundation céges delegáltjai az ablakokon. A gyógyisok, örömtüzeket gyújtanak, majd a hozzáértés hiánya miatt összeszarják az egészet, 7-8 hónappal később az összes disztró kihátrál a régi branch mögül és dobnak egy csomó newgen unix projectet.

Semleges esetben, Linus visszafog a stílusában. A gyógyisok, örömtüzeket gyújtanak, majd a bikesheding és a többi kreténség miatt 2-3 év alatt összeszarják az egészet, elüldözik a dolgozni akaró fejlesztőket. Linus nyugdíjba megy, a pingvin sírján új os. fog nőni. Ha van igazság akkor pont a Windows.

Rossz esetben, beáll egy langymeleg állapot. Normális lesz, hogy változónevek miatt legyen valaki náci. A teljesítménynövelés helyett lesz szivárványos bootlogo. Az egész kernel verziónként változik minden szinten. Szétesik az egész API, több, konkurens implementációk lesznek, miközben Linus széttárja a karjait, hogy Ő már csak toolokat fejleszt.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "