( zeller | 2018. 09. 13., cs – 03:10 )

Az a rakat kisbolt, egy-két, minimálbérre és részmunkaidőre bejelentett alkalmazottal, a forgalom nem kis részétmég manapság is szürkén bonyolítva mennyi adót és közterhet fizet be szerinted?! Se a vállalkozás, se a dolgozók után fizetett közteher nem jelentős.
A "Nem jogszerűtlen, ha a kereskedő meghúzza a fizetési határt" az pontosan úgy hangzik, hogy fogyasztóvédelmi jogszabályba nem ütközik ez a magatartás, de ahogy a cikk is írja, más szabályba, megállapodásba ütközhet ez a viselkedés. Érdemes elolvasni a href="https://index.hu/gazdasag/2018/09/07/tudok_kartyaval_fizetni/">ezt a cikket is - Romániában pl. kötelező a kártyaelfogadás, nálunk "140 ezer kártyaelfogadóhely van ma Magyarországon, miközben csak a kereskedelemben és a vendéglátásban 250 ezer regisztrált vállalkozás működik."

A camambert csak egy példaként említettem, brie? eidami? maasdamer? Ja, hogy a te igényed nem megy túl azon. ami a környezetedben elérhető? Ettől még más lehet igényes arra, mit eszik.

"tartja magát a több generációs tradícióihoz" - hány, több generációs sajtkészítő manufaktúra van idehaza? Olyan, aminek értékelhető produktumai vannak, amik országosan kaphatók? Cserpeséket ne emlegesd, divatmárka, erősen túlárazva - sajtjaikat kóstoltam, mondjuk úgy, hogy messze vannak a holland, francia vagy épp svájci sajtkészítéstől az, amit csinálnak. És ha jól is csinálnék, a választékuk akkor is messze elmarad attól, amit mondjuk az Auchan sajtpultja nyújt. Ez utóbbiban, tetszik, vagy sem, a hazai gyártásó, sajtnak nevezett gumiszerű vackok viszit a negatív minőségi rekordokat - talán a Pannónia az, ami kiemelkedik a hazai mezőnyből. Tudom, legyen elég a kevesebb féle, mert a (legfeljebb) nyolc elemis hájblézer aszonta...

Szépen mazsoláztál a 2010-es'11-es cikkekből, de most 2018 van. Ja, és a Tesco csak egy a kisker. láncok közül, miért nem azokat a cikkeket hozod fel, amiben összehasonlították tavaly a láncoknál elérhető átlagfizetéseket? Érdekes módon nem a cébéá fizet a legjobban. Sőt.