( trey | 2018. 08. 31., p – 13:08 )

Dehogy nevelik őket arra! Hol? Vagy ki?

Inkább azt figyeltem meg, hogy összefüggés van a tanulásuk és az adottságaik közt. A "jó csajok" biztosak benne, hogy ők a külsejük miatt mindig is meg fognak élni (lesz aki eltartja őket). Ők már fiatal korukban is inkább a divattal, szépségápolással, faszizással foglalkoznak. Belőlük eltartott, háztartásbeli, jobb esetben műkörmös, fodrász, masszőr, vagy szoli-kondi stb. recepciós lesz. Meg olyan munkákat fognak végezni, amihez egzakt tudomány nem kell, inkább humán vagy az sem.

Meg vannak a bányarémek, akik már gyerekkorukban is pedáloznak, nekik mindegy, hogy humán vagy egzakt, jelesek mindenből. De ők is előbb mennek el óvónőnek, tanárnak, mint programozónak.

A kutya nem tiltja nekik, hogy ezek legyenek. Egyszerűen a nőket nem nagyon érdeklik a számítógépek ilyen szinten.

Persze, tudom. Van kivétel. Mindenben van. Van biztosan szép csaj, aki kurva nagy hacker. Ők a fehér hollók.

Szerk: ezekre senki nem nevelte őket. Erre a nők maguktól jöttek rá. Maguktól jöttek rá arra, hogy nem akarnak olyan munkát végezni feltétlen, amihez napi 8-12 órát kell görnyedni egy gép felett.

Kérdezz már meg egy nőt, hogy melyiknek az álma, hogy ő kóder legyen! Most a nőkről és nem a péniszirigységgel megáldott (vagy inkább megvert) nőkről beszélek.

--
trey @ gépház