( end | 2018. 08. 29., sze - 18:37 )

Azért azt elfogadod, kísérletezni, kíváncsiságból tanulni sok mindennel lehet, de az ember komolyabb termelékenységi követelmény esetében, munkára a feladathoz választ munkaeszközt, és nem úgy, hogy a rendelkezésre álló munkaeszközt próbálja kompromisszumosan idomítani, - a napi mennyiségi és hatékonysági kényszer mellett, - a feladat végzéséhez.

Én éltem akkor, amikor a Windows sem volt rá alkalmas, csak kizárólag MAC-en lehetett "képfeldolgozni". Önmagában egy desktop oprendszer ritkán alkalmas egy adott munkafeladat végzésére. Ahhoz kellenek professzionális felhasználói szoftverek. Ha a fejlesztők megcsinálják rá a portot, és akkor már használható lesz arra a célra az oprendszer is. (Így volt ez a Win-nen az Adobe szoftverek portolásával.)

Az Adobe a "tervezőasztaláról" már dobta a klasszikus desktop szoftvereit, teljesen felhőből tervezi megoldani a szolgáltatást, ha ez kifejlesztésre kerül, onnantól csak egy CC-menedzsment szoftvert kell Linux desktopra írnia. A Lightroom-nak már jelenleg is van felhős változata, egyenlőre persze csak MAC-en és Windows-on fut. De az MS is dolgozik gőzerővel azon, hogy más platformokon is futhassanak az ipari sztenderdet jelentő alkalmazásai. A nem túl távoli jövőben,- persze ez a része valószínűleg fizetősen, - így fog eljönni a Linux desktop éve. (Erős ösztönző lehet a fejlesztőknek a megoldatlan rolling Windows 10-es folyamatos gyúrása is.)