( eff | 2018. 08. 29., sze - 12:35 )

Ok, saját gépnél persze. Sajna a céges office 365 domain, és egyéb marhaságai megnehezítik, és lassítják az életemet :) A legnagyobb bajom, hogy ha 1-2 feature-t ki/be szeretnék kapcsolni, akkor fizessek elő a 15$/user/hó szintre, meg még 2-3 egyéb licenszre (windows hello kikapcsolás > intune előfizetés, eszköz owner csere talán E5-ben van).

A másik bajom, hogy a nagyszerű microsoft termékek egészen véletlenszerű hibákat tudnak generálni már első használatnál is:
* desktop OneNote letölti szépen a webes note-ot a megadott URL-ről, megjeleníti, majd közli, hogy nem tudja szinkronizálni.
* desktop Outlook hol authentikál, hol nem, miközben az online felület hibátlanul működik (install után volt, amelyiknek kellett egy reboot, hogy rájöjjön, hogy o365 account, és onnan illene elkérnie az adatokat).

Szóval soha nem az alap OS-sel volt bajom, hanem az egyebeivel :)

Mondjuk anno 1x megpróbáltam openSuse-t telepíteni, közölte, hogy akkor most átmásol 500MB-ot 2 óra alatt, aztán ledúrta a grubot, hogy ezen a gépen nincs másik 2-3 linux, ő az egyetlen (volt egy ubuntu, meg egy fedora is). Kb ott befejeztem az ismerkedést az openSuse-vel.