( robyboy | 2018. 08. 26., v - 19:41 )

+1

Sokan azt hiszik, hogy "Windows" vagy "Linux". Hát nem. Inkább is-is. Van amiben ez jobb, van amiben az. Számomra is nehézkesebb a linux, mint desktop op.rendszer. Bár a Fujitsu LH532-es laptopomra a Solus felrakva, majd az Nvidia driver-t megy minden stabilan, és viszonylag gyorsan. Ez az egy olyan distro van, ahol pár kattintással tényleg minden működik, ahogy szeretném. Nem kell könyékig belemászni. Nem tudom, hogy kell lekérdezni, de valószínűnek tartom, hogy, mivel az nvidia drivert használom elsődlegesen, az integrált intel nincs kikapcsolva, pláne, hogy Optimus, az is kell. Mindegy. Azt veszem észre, hogy linux alatt kevesebbet pörög a laptop ventilátora terhelés nélkül, windows alatt többet pörög, amin nem is csodálkozok, amennyi szerviz fut azon a háttérben.

Itthon Solus, munkahelyen Win10. Mindkettővel kibékültem, de egyik sem jön be igazán. Még mindig túl bonyolultnak találom mindkét világot, baromira nem a hétköznapi feladatok megkönnyítését célozzák meg ezek a rendszerek.

Oda kellene eljutni, hogy lenne egy alap os, minden felesleges szar nélkül, és arra felpakolni a szükséges funkciókat. Linux alatt ez még úgy ahogy működik, ld. minimal install, de a végeredmény ott is az mindig, hogy a végén minden szart felrak ha kéred, ha nem. Gentoo-val meg nincs az embernek sem ideje, sem kedve szórakozni.

A gép szolgáljon engem, és ne én a gépet.

--
robyboy