( uid_16313 | 2018. 08. 24., p – 12:01 )

Igen. Az biztos, hogy az üzleti sikeresség egyik alapja az lenne, hogy valóban innovatív, és/vagy stabil, felhasználóbarát, kellöen populista termékkel kínálja meg az elöállító az ügyfélkörét.

A linuxos konfigfájturkálós, utánaguglizós rendszerek mai napig nem nöttek fel ehhez. Ès valóban nem csak a minöség számít, hanem a marketing is. A Windows 95 a maga idejében meghülyítette az embereket, pedig minden idök egyik (ha nem a) legszarabb Windows-a volt.

Szerintem a 21. század emberiségének nincs szüksége bonyolult eszközökre, és ha körülnézünk, mindenhol bonyolultabbnál bonyolultabb megoldásokkal találkozik az ember. A bonyolultság meg leginkább a hibalehetöségek számát növeli csak meg.

A Linux és a Windows is beleesett abba a csapdába, hogy kurvára elbonyolított, és csomó felesleges szart tud, ami nem kell senkinek, ami meg kellene valójában, arra nem jut elég innováció és fejlesztés.

Célgépek kellenének és nem univerzális szarok. Célgépre meg jó példa a PS4. Tudja amit kell neki, de azt jól. Nem kell érteni X-hez, Wayland-hoz, SysV-hoz, Systemd-hez, Vulkan API-hoz, nem kell Linux alá Wine-t rakni, nem kell Windows alá Virtualbox-ot, stb... stb...

Célgépre másik példa az Android-os smartphone. Le is tarolta a világot eléggé rendesen, és általában kutyát sem érdekel pl., hogy mi a kernel verziószáma és a többi.

--
robyboy