( asch | 2018. 08. 09., cs – 12:08 )

Ha nem a suttogó propagandát nézem, hanem a körülöttem élő embereket, akkor azt látom, hogy _mindenki_ legalább olyan jól él, mint a Fidesz előtt. Ismerősi körömben senki nem csúszott le, senkivel nem basztak ki. Pedig van egy rakás "balos" ismerősöm is, aki szidja a Fideszt, de valahogy nekik is egész jól megy a soruk, csak a fékek és ellensúlyok hiánya aggasztja őket. Szinte mindenki prosperál, házat épít, gyerekeket szül. Mindenkinek jut nyaralásra ideje és pénze is. Van olyan is, aki ezekben az években jött rá, hogy bevállalja a harmadik gyereket is. Ráadásul nem a CSOK miatt, mert sehogy nem tudják kihasználni. Egyszerűen olyan a korszellem, hogy mindenki erről beszél, végre elfogadott és normális lett a háromgyerekes "nagycsalád" (ami valójában még nem nagy, csak éppen normális).

Hallok én is olyat, hogy valakiket tönkretettek, de ezek valahogy mindig harmad, negyedkézből jövő információk, amikkel szemben hadd legyenek már kételyeim.

A csengőfrászos időszakott éppenséggel a globalista kommunisták csinálták, nem tudom hogy jön ehhez Orbán, aki teljesen más ideológiára építkezik.

Nem az információ elől zárom el magamat, hanem a globalista fake news elől. Ha nem azt olvasod, akkor kiderül, hogy Orbánnak igen jó nemzetközi híre van. Ő volt az első az európai politikusok közül, aki tett a bevándorlási hullám ellen. Mára fél Európa felfejlődött mellénk ebben a kérdésben. A V4-eket egyesíteni tudtuk. Az olaszok mellénk álltak. Az osztrákok jelentős része hozzánk szeretne csatlakozni. Úgy néz ki, hogy Trump támogatja ezt a tömörülést és a céljainkat. Nagy Lajos óta volt példa ilyen nemzetközi sikerekre?