( TCH | 2018. 08. 02., cs - 18:33 )

> Ha egy weblapon kitöltöttem a formot, akkor azt már minek menti el? Hiszen már megadtam kézzel mindent. Újra nem kérdezi meg a bankom minden belépéskor, hogy mi a címem és az email címem.

Mondom: X domain, Y aldomain. Feltételezem a regisztráció, ahol email és valós címet adsz meg, az más URL-lel bír, mint a belépés. A login form pedig minden belépéskor megkérdezi, hogy ki vagy. Nyilván minden adatot nem kell még egyszer megadni, de az mint említettem, másik aldomain alatt van tárolva.

> tipp: felismeri a mezőnevet, és eltárolta, hogy más weboldalakon az ilyen nevű mezőbe mit szoktam írni, ezért felajánlja?

Ha ezt tenné, az borzasztó nagy baromság és biztonsági rés lenne. Baromság, mert pl. a jelszó az sokféle lehet, mi alapján ajánlaná fel bármelyiket? Biztonsági rés meg azért, mert ha megteszi, akkor azzal ad-hoc módon küldözgetne jelszavakat és egyéb érzékeny adatokat a különféle oldalaknak.

> Pl. ha irányítószámhoz mindig 1234-et írok, akkor várhatóan egy új weboldalon is ugyanezt fogom beírni. Ahogy telefonszámhoz, email címhez, posta címhez is mindig ugyanazt írom, szóval ezeket van értelme eltárolni és aztán felajánlani.

Ez egyáltalán nem igaz. Ld. fentebb. Meg mi van, ha mondjuk 3 címet szoktál megadni: céges cím, saját cím, valamely rokon címe?