( hendrick | 2018. 07. 24., k – 13:00 )

Múltkor a kiszállítást követően kimentem abba az áruházba ahonnan jöttek, és ott volt az áru a kiszállítás napján a polcon, amit nem hoztak ki abból az áruházból.

Több rokonnak vásárolok be, akiknek pl az, hogy legyen otthon wc papír, azt elég fontosnak érzik,,ezért igenis fontos lenne nem egy eldugott sarokban egy széljegyet tenni csak, hogy azt nem fogják kiszállítani.

A "magyar logisztika" valóban máshogy működik, ezt látjuk. A helyett, hogy ilyen "sunyi módon" eltűnne egy tétel a kosárból feldobhatna egy popupot, hogy ideiglenes készlethiány, kérjük válasszon mást, itt a termékkategória. ezt nevezném logisztikának, és általában máshol is ezt neveznék annak.

Nézd értem én, hogy te - úgy tűnik - véded a mundér becsületét, én meg túl sok munkaügyi bírósági esetet láttam (nem TESCO specifikus), ahol a vezetők az árukészlettel játszottak. Pl amikor karácsonykor valami teljesen más termék helyett friss kimért lazac került be a kosaramba, talán pick szalámi helyett, és pár hónappal később kiderült, hogy a hűtött áruk kukába mennek amit visszaküldenek, akkor jutott eszembe kedvenc áruházi vezető ügyfelem aki manapság biztosan pont így vinné haza a karácsonyi lazacot. (munkahelyi vezetőként szól a helyettesítéseket intéző kollegának, hogy valakinek aki nem rendelt hasonló, tolja oda a lazacot - úgysem veszi át, mivel hasonlót swem rendelt - , a kiszállítós kollegának pedig megmondja, hogy a hűtött áru hazafele is szépen a hűtőben jöjjön ám, ő pedig szépen "elviszi megsemmisítésre" a visszaérkezett lazacot)

Lehetséges, hogy tévedek, és a TESCOnál nem ez történik, de kishazánkban más áruházban már történtek ilyenek. Az, hogy miért gondolkodom így az konkrét bírósági jegyzőkönyvekre alapozható, de pont ezért nem is oszthatok meg többet erről, sem konkrét áruházat sem annyi infót, hogy konkrét személyek beazonosíthatóak legyenek. Boldogok akik nem olvastak ilyeneket, és azt hiszik nekem vad a fantáziám. A probléma pedig az, hogy ezek a kisvezető élelmiszerboltos díszpintyek nem váltanak szakmát, csak mozognak az áruházak között, és mindenhol bepróbálkoznak valamivel, hiába teljesen jóhiszemű a csúcsvezetés a nagyáruházakban (haha). Amikor rájönnek a felsővezetők, hogy mit művel az alsóvezető, olyankor szoktak jönni a munkaügyi perek, és az összes fél utána igyekszik csöndben maradni, hogy a kellemetlen részletek ne kerüljenek nyilvánosságra, mert hát ha a vásárló tudná...