( juliusk | 2018. 07. 23., h – 14:07 )

Köze nincs a bazárhoz. Az agilis fejlesztési modellek miatt rövidültek le a kiadási ciklusok (RERO), ami baromira nem ópenszósz zokniszandál találmány, hanem az ipar találta ki saját magának, mivel ezzel szépen lehetett faragni a proprietary fejlesztéseknél a tervezési kockázatokból, illetve a költségekből.

Az opensource történet (akár bazár, akár nem) az a költségeket csökkentette igen erősen az ezen eszközöket felhasználó projekteknél, súlyos költséghátrányba hozva az addigi versenyzőket, pölö a Windowst. Amikor meg Redmondban a management eljutott a falig és költséget kellett csökkentenie, akkor a legegyszerűbb utat választották, fűnyíró elven kirúgták azokat, akik a legkevésbé voltak elengedhetetlenek az új verziók kiadásához, a tesztelőket. Ez legyen az ő egyéni szocproblémájuk, a piac majd hosszútávon eldönti, a helyes lépést hozták-e meg.

Felhasználói szemszögből nem látom az opensource költség csökkentő hatásának hátrányait. Az meg egy baromság, hogy ez, vagy akár a time-based release szükségszerűen bughalmazhoz vezetne (time-based releasebe értelmes projektvezetés esetén az kerül bele, ami ténylegesen kész van, nem amit fél évvel előtte random kitaláltak, hogy majd benne lesz). A régi Windows verziók sem voltak annyira szignifikánsan bugmentesebbek, mint a mostani 10-es, legalábbis én nem érzem, ugyanúgy tudtam anyázni előtte 20-10 éve is.