( Raynes | 2018. 05. 23., sze – 07:26 )

Miért, ha jogosítvány kell hozzá, akkor majd kiszáll az IT rendőrség igazoltatni, ha nincs jogsi, akkor legumibotozzák meg megbírságolják szerencsétlent, meg elkobozzák a gépét? Akkor is, ha a gyerek ült oda a géphez? Ez nem olyan, mint a közúti közlekedés, itt a felhasználó max. csak magát károsítja.

Bitlocker még talán oké is, az szoftveres réteg, ha elfelejtik a jelszót, akkor csak az adatoknak intettünk búcsút, meg a rendszert kell újrahúzni. De nem jó ötlet annak, akinek nincs meg az ilyen dolgokhoz az önfegyelme. Az a baj, hogy néhány ember az első kudarcból sem tanul, másodszorra jönnek olyan törpös megfejtéssel, hogy akkor majd felírják a jelszót valamire, de akkor meg megint az értelme nem volt titkosítani, ha a kulcs a lábtörlő alá van bekészítve.

Valahol nem csak a felhasználó a hibás, mert hozzá vannak szoktatva ezekkel a modern felhasználóbarát rendszerekkel, hogy nem kell hozzá érteni, meg majd kapnak e-mailban jelszóemlékzetetőt, Vágó úr majd segít felhívni valakit, valami csak lesz. Kivéve titkosításkor. Pláne ha lopásbiztos hardveres. Persze ez már messzire visz a topik eredeti témájától, mivel jelen esetben valami implementációs hiba miatt nem törlődött a jelszó, pedig az ismert volt. Ezen pl. a jogosítvány bevezetése sem segítene.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP