( end | 2018. 05. 14., h - 10:36 )

De, programszerűen gondoskodhatnának minden EU-polgárról, hogy az EU-ban a megélhetés gazdasági feltételei mindenkit, egyaránt a képességei, tehetsége, szorgalma alapján "hozzon helyzetbe", az EU területén bárhol éljen is. - Hogy ne maradjanak "leszakadó zónák" sehol az EU területén.

Az emberek gazdasági "népvándorlása" nem teszi egyértelműen hatékonyabbá és boldogabbá az emberi életet és a fejlődéshez szükséges humánerőforrás felhasználását sem teszi szervezhetőbbé.

A világon mindenütt a területeltartóképesség megteremtése, (és-vagy) növelése lehetne a globálizáltabb gondolkodás elsődleges célja és az Emberiség fejlődésének alapja. Brüsszelben ne mindenki a saját zsebének tömködését tartsa legfőbb feladatának, ha már bürokrata státuszban feszíthet ott, és ha már sikerült létrehozniuk egy "európai államok szövetségféléjét".

Megtanítani mindenkit egyenlő elbánás elve alapján "halászni", és megőrizni, biztosítani hozzá a vizekben a "halakat". Ennek reményében szavazott mindenki az unióra, nem kvótákért.