( Nyosigomboc | 2018. 05. 13., v - 17:41 )

Nem tudom milyen szemleleted/eletfilozofiad van, es ennek mi felel meg. De azert nezzunk meg parat a felsorolt valaszok kozul:

-Magas szintű biztonság
Ha ezt kipipalod, mit fognak csinalni? Nem invitalnak meg tobb (potencialis) terroristat, vagy rendorallamot alkotnak, az Internet teljes kontrolljaval, es lecsukjak, aki akar viccelni is mereszel ezzel (brit modell).

-Nemek közötti egyenlőség biztosítása mindenhol
Nagyon jo felvetes. Ugye a legtobb EU-s allamban van olyan torveny, ami kifejezetten a noket (most maradjunk a ferfi-no leosztasnal az egyszeruseg kedveert) hozza kedvezobb helyzetbe, forditva egy sincs. Korabbi nyugdijbavonulas, valasnal o kapja a gyereket+a vagyon nagy reszet (amiert a ferj dolgozott meg), ferfiaknak cserebe kotelezo katonasag jar. Ha kipipalod, ezeket a nyiltan diszkriminalo torvenyeket fogjak megszuntetni, vagy tovabbiakat hoznak az egyenloseg neveben? (equal opportunity vs. equal outcome)

-Egyenlő munkabért ugyanazért a munkáért az Európai Unióban
Ez a kereslet-kinalat fuggvenye. Az equal opportunity vs. equal outcome itt is all.
szerk: illetve ott az 1000x megcafolt "pay gap"

-Minimális szintű egészségügyi ellátás biztosítása az összes Európai Uniós országban
Ha ezzel egyetertesz, akkor az azt jelenti, hogy minimalisra szoritjak az ellatast (es ezzel parhuzamosan az erre beszedett adokat is remelhetoleg), vagy azt jelenti, hogy meg jobban lehuznak, hogy egy plusz minimalis szolgaltatast biztositsanak? (jelenleg pl. baleset eseten ellatnak, az orszagok meg lerendezik egymas kozt)

-Megújuló energiák fokozott használata
Nagyon szep dolog. Oke, akkor bezarnak a szennyezo hoeromuveket, vagy a teljesitmenyre vetitve tiszta atomeromuveket? Nagyon nem mindegy. Raadasul az utobbi eseten az energiabiztonsag is kerdesesse valik, ha a nemetek utan ezt unios szintre emelik.

-Minimális nyugdíj biztosítása az egész Európai Unióban
Az egeszsegugyhoz hasonloan ez azt jelentene, hogy mostantol mindenki tenyleg valami minimalis nyugdijat kapna csak, a tobbit oldja meg magannyugdijbol (ez nalunk kulonosen vicces), vagy azt, hogy az osszes adodat a jelenlegi (szja+tb+afa+papirtologatasi koltseg+egyeb lehuzas) kb. 70% szintrol tovabb emelnek? Mindkettonek vannak elonyei-hatranyai attol fuggoen, hogy a szerszam melyik vegen allsz.

-Oktatáshoz való igazságos és egyenlő hozzáférés mindenki számára Európa szerte
Imadom az igazsagos es egyenlo dolgokat. Az iPhone-hoz (*) mindenki igazsagosan es egyenloen fer hozza, ha szeretne maganak - es kifizeti - megkapja. Ez a felvetes most azt takarja, hogy en fizessem ki a te szifonodat, vagy azt, hogy tovabbra is megveheted, ha szeretned. (ha beavatkozol a piacba, elerhetsz teljesen mas hatast, ld. mondjuk a sved lakaspiacot)

(*) vonatkozik a tobbi tejtermek keszitoire is.. illetve az afa es adok kulonbsege, az arfolyam meg a bolt berleti dija meg hasonlok miatt nyilvan lesznek elteresek

A biogazdalkodassal, meg a kajapazarlassal igazabol nincs bajom, de azokra is ki tudok talalni olyan javaslatot, ami utan az egesz EU-n ehinseg sopor vegig, pusztan joszandekbol. Az EU-s kormanyt meg mindenki el tudja donteni maga is, az talan a legdurvabb javaslat mind kozul.

A spanyoloknal a 2008-as valsag utani munkanelkuliseg miatt hoztak olyan intezkedest, ami nagyon megnehezitette emberek kirugasat. Mire eletbelepett, megszabadultak akitol tudtak (fiatalok koreben - ha jol emlekszem - 40%-os lett a munkanelkuliseg), rajtuk nem segitett. Viszont azota sem tudtak talpraallni, mert pont az akkor hozott intezkedesek miatt nem mernek felvenni embert a vallalkozok, mert ha nem valik be, nem lehet tole megszabadulni, akkor sem, ha semmit nem csinal. Szoval magas a munkaerohiany, es magas a munkanelkuliseg is. A torvenyt meg nem tudjak visszavonni, mert politikusok hoztak, es ha visszavonjak, soha tobbe nem szavaz rajuk senki sem. Patthelyzet.

Remelem kelloen koruljartam, hogy mire gondoltam. Ha valamelyik ugyre bovebben is kivancsi vagy, szolj, es keresek hozza linkeket.

(ja, es tudom, hogy ott volt az egyeb, illetve volt kulon szoveges resz.. kitoltesnel nalam az utobbiakon volt a hangsuly)

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald