( end | 2018. 04. 13., p - 17:33 )

Első és legfontosabb szempont egy választási rendszerben, hogy egy országban a megválasztott párt és annak kormánya a parlamentáris keretek között működőképesen tudjon kormányozni. Magyaro-n ismeretlen a konstruktív ellenzék fogalma. Nem véletlen, hogy a korábbi tapasztalatok alpján létrejött választási rendszer a választók nagyobb számától függően növeli a megválasztottak számára elérhető parlamenti helyek számát.

Semmit sem érne az országban 4-5 vagy több a parlamentben civakodó párt, a minden törvénykezést megakasztó, elhúzó "demokratikus" modell. Valaki felvállal egy irányvonalat, - azért választották meg, - azt tartja, és ha "épül-szépül" az ország, a polgárok biztonságban gazdagodnak 4 évig, akkor mindenki "hepi" ha meg nem, a következő választásnál simán meg lehet buktatni az addigra felszaporodott, elégedetlenekkel megtelt országban. (Nálunk ideológiai okokból folyamatosan elégedetlenkednek emberek. Ezt a szocializmusból ittmaradt "szép" szokást végre le kéne már vetkőzni. - Mindenki tegye a dolgát.

Miért kell acsarkodni, mielőtt egyáltalán a megválasztott párt elkezd dolgozni a programján. Van négy évük, - majd ha nem megy, akkor lehet anyázni. (Magyaroknak ez miért olyan nehéz?)