( Csab | 2018. 04. 12., cs - 18:09 )

A magyarországi civil szervezetek egy részével az a baj, hogy se nem magyarországi, se nem civil szervezetek. Politikai érdekeket képviselnek, a megrendelő igényei szerint.

Számomra nehéz lenne elképzelni, hogy egy átlag magyar az 1%-ával a Migration Aid-et, vagy Amnesty International-t támogassa. Mari néni falun leszarja az ilyen Soros-féle "civil" szervezeteket. Ezek nem civilek, nem a magyar adófizetők tartják el őket.

Vedd észre, hogy a Máltai Szeretetszolgálattal a kormánynak semmi baja nincs. Az valódi civil szervezet, ahogy a sokezer másik is (Piros Orr Bohócdoktorok), akik részt vesznek az ország életében, szebbé teszik az állampolgárok mindennapjait, nem csak ugatásban élik ki fontoskodásukat.

A Soros szervezetek olyanok, mint Rejtő Vesztegzár a Grandhotelben könyvében Nalaya. Nalaya megkeresett egy benszülött törzset és bejelentette, hogy ő a törzs királya. Voltak, akik ebben kételkedtek, azokat laposra verte, utána mindenkiben tisztázódott, hogy Nalaya a király. A Soros szervezeteket senki sem hívta, idejöttek, úgy csinálnak, mintha fontosak lennének, kizárólag a hangjuk nagy, de társadalmi beágyazottságuk nulla.