( Raynes | 2018. 04. 01., v – 00:28 )

hajbazer baja, hogy nem látja be, hogy az XP elavult. Csak azt látja, hogy kicsi az erőforrásigénye a mai OS-ekhez képest, és neki elég, amit nyújt. Nem akarta megérteni, hogy nem fogja tudni a végtelenségig használni, nagyobb böngészők már elég rég nem mennek fel rá, és az ilyen programok száma tovább szaporodik, legutóbb a LibreOffice 6.x dobta az XP-támogatást, de az MS Office is a 2013-as verziótól. Meg amúgy semmilyen új technológiát nem támogat, ami 2008 után jelent meg. Egyre több hardver drivere sem támogatja. Tele van limittel, pl. 4 giga RAM-ot sem kezeli normálisan, alkalmazások is kinőtték már a 2 gigás címterüket. Ezért ma már a többség nem tud vele mit kezdeni. Annyira marginális a részesedése az OS market share-es oldalak szerint, hogy már lassan a linuxos számok alatt vannak az XP számai.

Ahogy olvasom BSD-zik, kíváncsi vagyok, hogy mire jut vele. Szerintem azt is lebloatozza a végén, mint a Linuxot. Mert majd a GTK3-as felület nem 0%-os procihasználattal fog neki azon sem menni. Erre mondtam neki, hogy használjon akkor XP-t. Ott nézegetheti, hogy 0%-on áll a prociterhelés, szabadon van egy csomó memória, csak épp semmire nem lesz jó a gép, örülhet neki. Valahogy nem akarja megérteni, hogy az erőforrások arra vannak, hogy használva legyenek, meg legyen fejlődés. Szerintem az ilyen embereket soha nem lehet meggyőzni, majd csak akkor fog OS-t váltani, ha minden régi gépe kirohadt alóla, az újakra meg majd végképp nem tudja felszuszakolni az XP-t.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum