( Jason | 2018. 03. 12., h – 12:20 )

Értelek.
Szerintem ez egy öngerjesztő folyamat, egyik oldalon annyira túltoljuk a náculást, hogy a másik oldal is túltolja. Erre az egyik oldal is megint.
Már ott járunk, a kormányuk nemzetközi szerződéseket hagy figyelmen kívül, csak hogy "igaza" legyen és áldozatként tetszeleghessen.
A 90-es években mindenki leszarta ezt. De voltak páran, akik fröcsögtek, hogy a "melegházasság miatt ők is implicite bebuzulnak, ezért pfej! tehát tiltsukbe." (Igen, kb ennyi értelem van benne, amennyit kiolvastál.) Ennek okozata (is) a pride pl. [ha már a kinézet: a Budapest Parade okés volt, de a Budapest Pride nem? Hogyisvanez?]
Szélsőségek gerjesztik egymást. És amikor mutogatsz, hogy "de ők ott rázzák a seggüket", igazad van, DE a te xenofób, dehumanizáló magatartásod vezetett ide.

A gyerekek nemi hormonkezelése megint egy szélsőség, ami azért jött létre (egy hosszú folyamat végén(?)), mert az elbaszott szülők csak így bírnak szembemenni az állandó rasszizmussal. Köcsög dolog? Igen. Ő hibájuk is? Igen.
Mi segít? A párbeszéd? Igen. Az ilyenek dehumanizálása? Nem.
De mi pl már ott tartunk, ha nem fidesz-kdnp szavazó vagy, akkor öntsenek le savval/dögölj meg/etc amit a pestisrácok épp tol. Érted, ugye? Egy általános "in the closet" fellazításának vágyának elnyomásától eljutottunk oda, hogy a szomszédodat megölnéd két liter tejért, mert a fideszes bácsi, aki adta, azt mondta neked, hogy elvenné tőled, hogy a hozzád beköltöztetendő menekültnek odaadja a jövő héten. A sok idióta meg csontig benyalja.

Igen, az SJW rossz, a PC rossz. De annyira polarizálódva lettünk, hogy a másik opció a trump-i/orbáni "us vs them" gyűlöletcunami. Néha már azt is csodálom, hogy _itt_, a HUP-on, különböző pártállású emberek nem kurvaanyázzák egymást azonnal, hanem csak 10 komment után.
Egyszerűen nem lehet már semleges (neadjisten finomhangolt) pozíciót elfoglalni, mert akkor mindkét irányból "them" leszel, azaz ellenség.

end of coffeebreak rant
és most flém