( denesb | 2018. 02. 02., p – 10:32 )

Ez az ahol nem ertunk egyet, es a vita itt porog hasztalanul egy ideje.

Szerinted a Java hatranya a tomb-hatarok ellenorzeseben es a GC-szunetben ki is merul, ezen tul a JVM teljesen kepes a mernokok es fordito altal optimalizalt C++ koddal egyenlo teljesitmenyt nyujtani.
Szerintem meg ez nem igy van, es messzemenoen tobb a kulonbseg. Szerintem meg a JVM altal optimalizalt Java kod meg nem tart ott ahol egy mernokok es fordito altal optimalizalt C++ kod.

Felhozhatnam megint a Java C* vs C++ Scylla peldat de itt szerintem az architekturalis kulonbsegek sokkal jobban dominalnak, semmint hogy a ket nyelvet erdemben ossze lehetne hasonlitani e ket projekt alapjan.
Azert kivancsi lennek, hogy mi lenne a helyzet, hogy ha a C*-ot is atirnak shard-per-core es teljesen aszinkron arhitekturara, sajat user-space schedulerekkel, stb. Az egy nagyon erdekes osszehasonlitas lenne.

Mivel ez a vita annyira nem fontos nekem, hogy irjak egy nem-trivialis (vagyis egy bullshit benchmarkon tullepo) projektet C++ ban es Javaban csak azert, hogy az igazamat bizonyitsam ezert en itt engedelmeddel leallok. Meg azert a Javahoz nem is ertek annyira jol. :)
Szoval megegyezhetunk, hogy nem ertunk egyet.

Szerk: oszinten orulok, hogy egy uriemberrel vitatkozhattam, ervek alapjan es nem sullyedt az egesz szemelyeskedes szintre.
--
:wq