( uid_16313 | 2018. 01. 25., cs – 10:47 )

Borsodi:

"A Borsodi Sörgyár tulajdonosa, az Interbrew és az Ambev egyesülésével megszületett Inbev, amely 2008-ban fuzionált az amerikai piac egyik meghatároz szereplőjével, az Anheuser-Bush Sörgyárral. Az így létrejött AB-Inbev immár a világ 5 legnagyobb FMCG cégének egyike."

Forrás: http://www.borsodisorgyar.hu/hu/oldal/a-borsodi-sorgyar-tortenete

Dreher-hez a wikipédiáról:

"Fordulópontot a rendszerváltás utáni időszak hozott a konszern történetében: 1992-ben a Kőbányai Sörgyár részvénytársasággá alakult, majd 1993-ban Dél-Afrika egyik vezető sörvállalata, a South African Breweries (SAB) felvásárolta. Már az ő vezetésük alatt egyesült a Kanizsai és a Kőbányai Sörgyár, amelyek közösen felvették a Dreher Sörgyárak Rt. nevet. A SAB és az amerikai Miller Brewing Company egyesülésével 2002-ben létrejött a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a magyar gyár pedig ennek tulajdonában folytatja tevékenységét. A sörgyár napjainkban is Kőbányán üzemel, ahol az eredeti szépségükben helyreállított ipartörténeti értékű épületekben ma már a legmodernebb technológiai eljárásokkal készülnek sörei."

A Pécsi Sörgyár viszont telitalálat, ott 99%-os a magyar részesedés, az Ottakinger adta el (legjobb biznisz, csöd szélén még szakítani egy nagyot). Fordított történet, kár, hogy alig találkozok pécsi sörökkel, de majd jobban odafigyelek rájuk ezentúl.

Na és akkor még a Kozel:

"A Kozel a legszélesebb körben - 48 országban - eladott cseh sör, a gyár a méltán híres Pilsner Urquellt is gyártó Plzeňský Prazdroj részvénytársaság része, tulajdonosa a dél-afrikai SABMiller, pont mint a magyar Dreher Sörgyárak Zrt.-nek."

Szóval a példáidból egyedül a pécsi sör számít igazán.

--
robyboy