( BandiG | 2018. 01. 16., k – 13:57 )

Válasz volo üzenetére

Teszteltem anno, amikor a debianban megjelent. Full hasznalhatatlan alap telepitesben, ami nem baj, mert majd testreszabod. De! A teljesen alap dolgokat is csak addonokkal lehet megoldani, amik internetrol behuzott random javascriptek! (security!?!?!?!)

Egy pelda, ha jol emlekszem: ora a talca kozepen, nincs hely a futo programok listajanak. A jobb oldalra tolasa egy ismeretlen es ki tudja mikor valtozo online javascript futtatasat jelenti.

Ezeket az addonokat (gyarilag is van benne egy csomo, ki-be kapcsolt allapotban), nem egy Settings ablakban, hanem a bongeszodben, a gnome.org weboldalon allitgatod(!), ami egy bongeszo extension segitsegevel vezerli a desktopodat! W.T.F?! (OK, akkor mar kezd vilagos lenni: valamelyik ugynokseg epult be a gnome csapatba, hogy hosszu tavon bejarast biztositson maganak a unix desktopok jo reszere, csak mivel az UI-hoz nem ertenek szet is csesztek az egeszet, lasd nepszeruseg.)

OK, kb. hasznalhatora hozod 10 uj addon telepitesevel, erre lefagy (ami egy dolog, javithato), de minden beallitast alapra allitva indul ujra es kezdheted elolrol a fel oras szoszmotolest. A beallitasaid teljesen eltuntek, nincs egy reenable gomb, vagy barmi. Meg ilyen-olyan tweak tool-bol sem tudod visszaallitani (ami nem javithato, mert elvi problema, a hozzaallasukat jelzi.) Egeszen szurrealis.