( denesb | 2017. 12. 21., cs – 06:11 )

Én nem akarlak meggyőzni. Csak csodálkozok, hogy hogy ragaszkodhat bárki is a régi rendszerekhez. Egy hasonlattal élve a CVS(SVN, stb) olyan mint egy írógép és a git mint egy számitógép. Persze az SVN-nel csak két parancsot kell megtanulni és instans produktív vagy de nagyon lekorlátoz és könnyű úgy elcseszni hogy onnan nincs visszaút. A git viszont - bár nehezebb megtanulni - elképesztő flexibilitást ad és nincs olyan helyzet ahonnan nincs recovery. Gyakorlatilag minden workflow-ot meg lehet vele valósítani. Csak megjegyzésként a lineáris history-t is (sugás: --squash). Persze emiatt jóval bonyolultabb is. Meredek a tanulási görbéje de szerintem abszolút megéri.

Egy előző cégnél elvesztettünk egy klienst mert valaki be-checkin-elt valamit a CVS-be ami miatt egy hónapig nem ment a feature amit el akartunk adni és nem voltak hajlandóak revertelni mert CVSben olyan marha bonyolult (ha lehet egyáltalán). Arról nem is beszélve, hogy CVS-ben doktorid kell legyen, hogy egy branchot létrehozz, szóval nem igazán bátorít a kísérletezésre. Egy régi verzió előtúrása se éppen egy leányállom. A history bogus (nemlétező). Ha backupot akarsz akkor külön tool kell, míg gittel csak egy +remote.

Szóval lehet neked jó a CVS/SVN habár nem bírom felfogni, hogy hogy de én többet olyan céghez nem megyek dolgozni ahol ilyen kőkorszaki toolokat használnak.
--
:wq