( manfreed | 2017. 10. 21., szo – 10:30 )

Igen, és a sok ember leszarom módon inkább igent mond ahelyett, hogy a fejlesztőknek okot adna arra felülvizsgálni, hogy tényleg akarnak-e valami jogosultságot, vagy sem

A fájlrendszerhez hozzáférés az egyik ilyen. Lefogadom, hogy a legtöbb alkalmazásnak nem kellene. Mindegyik appnak van egy saját privát mappája ahova szemetelhetne, de nem, inkább a közös storage-t szemetelik tele mindenféle szarral. Szóvá teszi valaki? Nem.

A probléma másik oldala, hogy vannak olyan jogosultságok, amik többmindent fednek le egyszerre. Például az általad említett hívásindítás. Illetve, gondolom erre gondolsz: "Phone calls — read phone status and identity"

Az a baj hogy részben érthető, ha egy program kéri ezt a jogosultságot, mert ezt használják arra, hogy lekezeljék azt, ha épp érkezik egy hívás, és emiatt megszakad a futásuk. Csak épp ugyanez a jogosultság ad hozzáférést érzékeny informciókhoz is, tehát a probléma az, hogy ezek nincsenek szétszedve

Tehát a rendszer nem tökéletes továbbra sem, és megint csak magamat kell ismételnem: De legalább halad a jó irányba.

A harmadik dolog a reklámok és telemetria kérdése. Lefogadom hogy a jogosultságok egy része midnenféle hanyagul megírt, vagy információéhes third party modulnak köszönhető. Ezzel viszont a Google csinálhatna valamit (nekik érdekük, hogy a saját cuccukat használd mérésre, tehát a third party kínai reklámozó vackok ellehetetlenítésében simán lehetne érdekelt.