( Raynes | 2017. 10. 16., h – 15:41 )

A titkosításon nincs mit fejleszteni, az AES256 elég erős, nem tudják megtörni. Ez a támadás nem az AES gyengeségén alapul, hanem azon, ahogy a WPA2 protokollba implementálták. Egyébként nekem nem tiszta, mert ez a támadás csak arra jó, hogy másik kulcsot inicializáljon, a régi kulcsot nem lehet vele visszafejteni továbbra sem, ahhoz magát az AES-t kéne törni.

Elég rossz hír, a legszörnyűbb, hogy javítás sincs még rá, és az OS-ekben lehet gyorsan javítják, de a routerekhez vagy csak sokára jön javítás, vagy soha, attól függően melyik gyártó, kifutott típus-e. Lehet létrejön egy WPA3 vagy hasonló megoldás, de az még évek, mire kihozzák a végleges szabványt meg a gyártók többsége is implementálja. Abban viszont igazad van, hogy a gyártóknak és a szabványalkotóknak nem lett volna szabad évekig a babérjaikon ülni, és a biztonságot nem fejleszteni. Kellenek az új megoldások, hogy a hekkerek előtt járjanak. Olyan nincs, hogy van egy tökéletes biztonsági megoldás és akkor nem kell hozzányúlni évtizedekig, mert előbb-utóbb mindent megtörnek.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum