( timi | 2017. 10. 12., cs – 12:27 )

Valószínűleg egyesekben mély emléknyomokat hagyott egy-egy Windows frissítés. Amik előtt komoly marketing, csomó hype, meg ezek következményeként nagy fórumhuszárkodások voltak. Ez a hatás pedig letükröződött részben a Linux világba is, főleg az Ubuntu színrelépése után. És egy új Windows kiadás valóban gyakran hozott nagy változásokat. Az utóbbi időben nem mindig pozitív irányban, de jelentős változást.
Ezzel szemben egy Android update nem akkora változás a felhasználó számára. Android update nem forgatja ki sarkaiból a desktopot, a változások inkább a "motorháztető alatt" történnek user számára szinte észrevehetetlenül.
Szvsz ez lenne a dolgok normális menete egy operációs rendszernél.
Az egyetlen dolog ami megüti az átlag felhasználó ingerküszöbét, ha egy app nem hajlandó települni mert frissebb Android kell neki. Ez a vonal ma úgy a KitKat környékén van, ami nem tegnapi kiadás. Olyan app ami Oreo előtti Androidra nem települ csak akkor létezik ha egy vicces dev passzióból írt ilyet. Még Lollipop-ra is felmegy minden app ami az android verziókövetelményeket illeti.

Ez a "kijövetelkor már elavult az OS" egy Windows világból áthozott beidegzés, egyáltalán nem így működik az Android világ. Ennél már csak az lenne jobb, hogy "Oreo alatt nem adom, de az is a legújabb Linux kernellel jöjjön ám! Különben kuka!"

De még "ide nekem a legújabb Androidot" igényekre is van legalább akkora kínálat mint az Apple-nél. Nexus 5X/6P vagy Pixelt kell venni és ott a legfrissebb oreo.