( vector | 2017. 10. 12., cs – 10:26 )

Gábor.. Próbáltunk ezer dolgot, hónapokon át! Egyedül az vált be, hogy 1000Ft-tól a végén elértünk egy olyan lélektani határt, hogy a végén már nem akartak mindenáron regisztrálni. Így lett egy natív felhasználói tábor, akik nem azért használják a blackPanther OS-t mert a 999 variáns közül épp ezzel bohóckodnak, hanem azért mert ez a rendszer fut a gépiken.

Te is tudod miről beszélek, hiszen a te ügyfeleid között is van/volt olyan aki blackPanter OS-t kért a gépére, és ha jól tudom nem dualboot a Ubuntu, v. ArchLinux v. Wndows 10 mellé.

Ez a "filter" bejött végül, de ez is csak úgy, hogy felszólításokat kellett küldeni, hogy fizetni kell, mert egyébként simán bejelölték azt is, hogy fizetni akkarnak. Ezért már hónapokkal korábban felmerült a hitelesítő-token gondolata, de idő hiányában mindig tolódott.

Ezzel nem is volt probléma, megírták, hogy már fizetni nem akarnak és nem kérik a fiókot, pont. Ebből volt úgy ~70! Na most volt pár cifrább is, méghozzá a sértett és "mit képzelünk mi" fajtából. Néha azt hittem, hogy én nézek rossz oldalt és nem én vagyok a tulajdonosa.

Épp egy ilyen "sértett" post jelent meg ezt a szavazást megelőzőleg az illető blogjában, ahol saját magát "tovajnak" minősítette az ember, holott csak egy értesítést kapott.

Az "evolúciós" kérdésedre én pontosan tudom a választ, és még rajtam kívül jó páran. A probléma alajai ott gyökereznek, hogy a felhasználók azzal, hogy letöltenek egy rendszert, azt hiszik jogot formálnak már mindenre, pl.: arra, hogy "nekem majd segítenem kell, vagy meg kell, hogy oldjam a problémáit". Ha azt mondom, hogy az ő problémája és oldja meg ő, akkor már jelzőkkel illetnek? Az én "problémáimat" miért nem oldja meg más? (irónia)

Érdekesen alakult az itteni kommunikáció, mert ezt követően vulnerability szkennerek/bruteforce próbálkozások érték egymást a szervereinken, majd ezek az emberek fogalmaznak meg bírálatot olyannal szemben, amiről semmit nem tudnak, vagy ítélkeznek olyaról amiről nem ismerik a tényeket, csak egy apró és elferdített részletét.

Mindezt úgy teszik, hogy senki nem kérdezte meg, hogy most mi van?

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu