( Hiena | 2017. 10. 11., sze – 14:21 )

Kedves Vector barátom!

A szavazás, nem neked szólt. Bármennyire is szeretnéd, hogy rólad szóljon a dolog, nem is rólad szól.
A szavazás célja részint az volt, hogy adott egy jelenség, mely befolyásolhatja a magyar open-source projektek és Linux disztribúciók megítélését, és kíváncsi voltam rá, hogy ezen jelenséget miképp ítélik meg egy tematikus portált látogatói.
Másrészről, akartam dobni egy zsíros koncot amin elrágódhat a nagyérdemű, kellő mértékű szórakozást biztosítva.

"- képtelenek vagyotok létrehozni fenntartani magatok (duma van róla)"
Nem úgy tűnik, hogy létfenntartási problémáim lennének. Nem úgy tűnik, hogy a HUP-nak létfenntartási problémái lennének.

"- ha mégis megtörtént, mára már semmivé lett, mert kitartás és elhivatottság nulla, tőke és főleg energiátok nincs mert rabszolgák vagytok valamiben amiből nem szabadultok soha....(munkahely)"
És, miért is megvetendő ha van valakinek van munkahelye, ahelyett, hogy segélyből élne? Munka mellett miért ne lehetnének az embernek saját projectjei? Ne adj isten olyanok, amik még pénzt is hoznak?

"- ha vállalkozó vagy, akkor szégyeld a pofádat, hogy pénzt mersz kérni a szolgáltatásaidért, a munkádért az eltöltött idődért..(vagy hirderésért, vagy egyáltalán bármiért) , hát mit képzelsz, hogy felveszed a fizetésed az egész havi munkádért?!
"
A vállalkozó és és pénzért rinyáló koldus között van különbség. Az utóbbi is vállalkozó, de erősen kétséges morális és egyéb téren. A másik aprócska dolog, hogy én egy vállalkozót megbízok, hogy adott dolgot csináljon, és ha elvégezte, akkor kiegyenlítem a számlát. Nem pedig fordítva.

"- aki kivétel volt, az most röhög rajtatok és azt mondja szegények, mint az ovisok, talán egyszer felnőnek... (én kétlem, ez már szerintem kóros)"
Ez igaz, és vajon tudod, mennyi pénzt lehet keresni az infantilis felnőtteken?

"- megnéztük a duplájára nőtt forlagmat, 90%-ban Win, annak a 90%-a Win10, és mindegyik innen jött a HUP-ról! Na már most ez is épp elég ahhoz, hogy ezzel a gondolkodás móddal, semmilyen Windows felhasználót ne lássunk köreinkben, mert aki úgy gondolja, hogy megmondhatja másnak, hogy mit tehet, annak nem regisztráció kell, hanem elmeorvos. "
És ebből mekkora bevételetek lett? Nulla? Az megvan, hogy minden egyes látogató aki nem hoz pénzt az oldalra, csak veszteséget okoz? Segítsek, hogyan tudnátok monetizálni az oldalt?

Majd minden fórumon azt hangoztatod, hogy mekkora, kurva nehéz munka a bp-t csinálni, és milyen hálátlanok a felhasználók, és milyen szemét a kormány, hogy nem tol pénzt belétek.
Itt erős zavart érzek az erőben. Ha van egy hobbiprojectem, amiből nem akarok pénzt keresni, akkor nem is publikálom. Nem csinálok neki honlapot, nem csinálok bele fórumot, nem ölök bele n+1 órát az üzemeltetésébe. Ha van egy hobbiprojectem, amit meg akarok osztani a nagyérdeművel, de nem akarok pénzt csinálni belőle, akkor csinálok neki oldalt és megosztom, hadd legyen mindenki boldog. Töltsék, vegyék, vigyék.
Ha van egy hobbiprojectem amiből pénzt akarok csinálni, akkor csinálok hozzá oldalt, fórumot, kutyafülét, és szépen beterelem és megfejem a felhasználókat.
A te, az ÁSZF-ben felvázolt üzleti modellben, úgy akarsz bírkát nyírni, hogy közben bottal csapkodod a hátukat, miközben sírsz, hogy nem jön be a pénz, és még hálátlanok is a birkák, mert bégetnek.
Én nem vagyok egy üzletileg túl okos ember, de ez annyira szokatlan üzleti modell, hogy nekem is szemet szúr.

Ha már feltetted a kérdést:
Azért kellenek a felhasználók, hogy pénzt csinálj belőlük.
Azért kellenek, a Win-es, Mac-es, lófaszkarikás felhasználók, mert nem tudhatod, hogy a több 10k-ból, mikor esik be egy olyan aki pénzt is hoz. Mert előfordulhat, hogy neki nem asztali gépre kell disztribúció, hanem mondjuk POS terminálhoz.
Mindenki foglalkozik olyan dologgal, ami neki fontos, másnak meg nem.
Nem kell foglalkoznod azzal, hogy nekem mi a jó. A terméked sem ingyenes, sem fizetős formában nem felel meg nekem. Kipróbáltam, nem jött be, továbbléptem. De ne is hangoztasd azt, hogy mennyire gecik vagyunk, hogy ennek ellenére sem fizetünk neked.

Végül, de nem utolsó sorban:
Ahhoz, eladható terméked legyen, ahhoz valami többletet kell letenni az asztalra. Valamit, amitől kiemelkedik a piacon lévő összes többi termék közül. Valamit, amitől az emberek akarják a termékedet használni.
Kicsit úgy érzem, hogy sértődött vagy, amiért nem ismerjük el a zsenidet azzal, hogy milliókat költünk a termékedre.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "