( buki | 2017. 10. 11., sze – 10:09 )

Arra sajnos nincs most időm, hogy az egészet végigolvassam, de azt kell mondjam már megint érzek valami lelki rokonságot ezzel a vectorral, függetlenül attól, hogy továbbra se vagyok Blackpanther felhasználó.

A linkelt szálban megint akkora a csatazaj, hogy nem nagyon lehet kideríteni, kinek mije is fáj pontosan, de ha jól értem, a következő történhetett:

1; Vector nekiállt valamikor csinálni egy magyar Linuxot és ehhez szeretett volna toborozni maga köré olyan felhasználókat, akiktől visszajelzések jönnek (many eyeballs módszer).

2; Jöttek is normális emberek, de az evolúció kifürkészhetetlen kegyéből a szemgolyó olyanoknál is kifejlődik, akik képtelenek az emelkedett szakmai vitára, uram bocsá' az artikulált véleménnyilvánításra is.

3; Eljött az a pont, amikor Vectornak és csapatának a használható visszajelzések közül annyi szart kellett kigyomlálnia, ami már az értelmes munka végzését veszélyeztette. És mivel volt szemük, láták, hogy ez így nem jó.

4; Kitalálták tehát, hogy a továbbiakban biztosítanak maguknak egy "belső fórumot", ahová eleve csak azokat engedik be, akik komolyan gondolják a dolgot.

5; Most már csak két dolgot kellett kifundálni:
a; Mi legyen a "komolyan vevés" kritériuma?
b; Hogyan bírjuk rá a többieket a távolmaradásra?

6; Lőn este és reggel, és megszületett a hivatkozott ÁSZF.

A tévedés jogát fenntartom, artikulált reakciókat szívesen veszek.

---
Science for fun...