( lajos22 | 2017. 09. 15., p - 13:26 )

A memóriának kb. 20-25%-a lett hibás. Ez elég nagy, de első nekifutásra mégse jött elő, ami szintén megérne egy anyázást. Miért kellett neki 2 nap, hogy utána folyamatosan elő tudjam varázsolni a hibát.

Ha az FS sérült, de az megvan, hogy mekkora a mérete, melyik blokktól meddig van, akkor esetleg nem el kéne szállnia a repair toolnak, hanem közölni, hogy "akkor most üresre megcsinálom". Ez történt, rendben is van. DE csak 126. nekifutásra volt hajlandó, a sokadik btrfs-zero-log parancsra üres, de végre csatolható subvolt adni nekem. és utána ért a meglepi, hogy a snapshotba nincs benne ennek a tartalma. Tájékozatlanság és félreinformálódás miatt én úgy értelmeztem, hogy belekerül az is és sose ellenőriztem.

Úgy képzelek el egy repair toolt, hogy ha nagy baja is van a fs-nek, akkor akár csak magát a subvolt csinálja újra, elsőre. és itt a problémám továbbra is az, hogy sokadik nekifutásra csinálta meg, nem azzal, hogy mit csinált (leürítette a subvolt). Esetleg tájékoztathat és bekérdezhet, hogy mit is szeretnék kezdeni vele.
A másik, hogy ext4-et RO kapcsolóval lehet fsck-zni, btrfs-t csak akkor, ha lecsatolom. Ez, lévén, hogy a btrfs check parancshoz tartozó mindenség az adott fs-en van, eléggé problémás.

--
openSUSE 42.2 x86_64