( zz7 | 2017. 09. 05., k - 15:50 )

Hasonlóan jártam nemrég egy haver Synolgy cuccának a frissítésekor, beállításakor. Ott csak annyi történt hogy a frissített rendszer szerint, mint utólag a fórumokról kiderült, az admin jelszava túl rövid volt és ezért onnantól nem engedett be. Kellett a hátulján lévő gombbal röviden nyomva az admin resetelése, különben nem jutottam be.
Egy kicsit talán túlzásba viszik ezt a biztonság dolgot. Vagy frissítéskor jöhetne egy olyan üzenet hogy ha nem választok bonyolultabb, hosszabb jelszót előtte akkor számítsak rá hogy a frissítés után ki vagyok zárva a rendszerből.

2db egyforma Buffalo NAS-al még szebben jártam. Szerencsére az se az enyém. Új korában bele került HDD-k ki lettek véve, máshol felhasználva. Új HDD-k kerültek volna a Buffalo NAS-ba. És egyszerűen a gyári leírásokkal sehogy se lehet a rendszert nullázni. Nem működik úgy ahogy leírták, nem történik meg az újratelepítés egyik darabnál se. Ott áll a két NAS használhatatlanul. Egyelőre. Persze még nem adtam fel végleg.
Az interneten is olvastam ilyen NAS-okról hasonló problémákat másoknál. HDD csere, rendszer újrarakási igény és az ember dobja ki a NAS-t is, vegyen újat? Agyrém. Megfogadtam, ezután inkább HP Microserver, vagy épített gép, FreeNAS, Openmediavault, csak ne kelljen a gyári NAS-okkal vesződni. Ráadásul a gyáriakhoz képest jóval olcsóbban magasabb szintű tudást is kapok, vagy legalább annyit mint a gyáriak. Utóbbiak néha dupla áron gyengébb hardware-el.