( azbest | 2017. 08. 26., szo – 21:44 )

Ó, milyen nagyvonalúan átléped a tudományos érveket. Ellenben boszorkányégetés meg más hívő baromság rögtön előjön, mert a történelem csak az utóbbi pár ezer évig tart nálad. Gondolom a világ nagy barátja akkor is előjön belőled, amikor a világ túlfeléről szállított növényeket eszed, amelyek nem eteremnek meg itt, de nélküle a vegánok megbetegednének a hiánybetegségektől. Ugyanez a nem itt honos növények betelepítésére is vonatkozik, amelyekkel a helyi természetes rendszert felborítják.

Láttam, hogy sokszor hivatkozol arra, hogy de te nem vegán vagy hanem vega. Így azért könnyebb. Elrabolod a szegény állatok embrióit. Tudod te, hogy a tejhez borjú is kell? És nem minden borjút tartanak meg, a hímek mennek a darálóba, amint egy kis hús nő rajtuk. Ebből lesz a finom borjúpárizsi és a borjú gyros.

Az igaz, hogy az állatartás körülményein sok helyen lenne mit javítani. Bár valószínűleg mi európában ebben sokkal jobban állunk, mint az usa. Már csak a hús minősége miatt is érdemes lenne.

Ahogy írtam, a társadalom eléggé toleráns. Én együttérzek veled.

Folyton azt hangoztatod, hogy meg kellene hoznom a döntést. A te fejedbe nem fér bele, hogy emberek millárdjai meghozták a döntést. Csak te nem vagy képes ezt elfogadni és addig nem döntés számodra, amíg nem a te döntésedet osztják. Fogd fel végre, vegyél be valami tápanyag pótlékot, hogy be tudjon épülni az agyadba: az emberek döntöttek. Azt eszik, ami jól esik, amire a szervezetüknek igénye van, amit a szemük megkíván. Aki pedig tudománytalan, hitbéli indíttatású dolgokat vall, azt megtűrik maguk közt. De ne feszítsd túl a húrt.