( mhmxs | 2017. 08. 24., cs – 15:08 )

"A lélek témával túlbonyolítjuk a dolgot" en nem is lelekrol beszeltem eredetileg, oda csak elvetodtunk. En arrol beszelek, hogy ereznek az allatok, ahogyan az emberek is. Felnek, meg boldogok/kiegyensulyozottak, zaklatottak, szeretnek/ragaszkodnak, nyilvan nem azon a kimagaslo magas szinten, mint mi a teremtes koronaja. De vannak erzeseik, felfogjak, ha rossz tortenik veluk.
"Eszi azt amit talál, vagy evoluciós eredményeiből adódóan amit csinál magának" Eszik, amit talal, pontosan. Meg gondolkodik es felelosseget vallal, emocionalis masokkal, haznalja az erzelmi intelligenciajat. Mi emberek az egonknak hala (aka teremtes koronaja), hajlamosak vagyunk az erzelmi intelligenciankat csak embertarsainkra kivetiteni. Aztan jon az a szint, hogy a kornyezetunkben elo allaotokra is "hasznaljuk". Sajnaljuk, ha beteg a kutyank, sirunk ha szenved, egyutt tudunk vele orulni a talalkozasnak, stb. Aztan vannak az intelligensebbek, akik mar olyanokra is ki tudjak vetiteni az erzelmi intelligenciajukat, akikkel nincsenek kapcsolatban, pl az afrikai ehezok, szegenyek a haboruban, a csoves az aluljaroban. Es vannak olyanok, akik meg tovabb viszik a dolgot, es kepesek olyan allatokra is alkalmazni, akikkel nincsenek kapcsolatban. Ha a kutya szenved, akkor a tehen is. Ezen egyedek leglabba mar azt belatjak, hogy bizony szenvedest okozunk kokemenyen azoknak az elolenyeknek. Vannak meg tovabb is fokozatok... Na ha ehhez a magas EQ-hoz tartozik egy kis IQ-is, akkor felteszi az ember a kerdest maganak, vajon szukseges ezt a fajdalmat es szenvedest okozni nekik? Es mivel egyertelmuen nem a valasz (bizonyitek is van ra), alabb/felhagy erzo tarsainak elfogyasztasaval.
"Az ember jelenleg a tápláléklánc magas helyén áll, az evolució egyik nyertese." ez igy alakult, ezt tenyleg nem vitatom. De azt is lasd be, hogy hala a vad kapitalizmusnak mennyire eldeformalodott ez az egesz dolog, es mennyire elvesztette "termeszetes" jelleget.
"Ezt nem vitathatod." Ezt tudja az a tobb miliard ember a foldon, akik nem esznek hust? Hogy mondhatod, hogy vitathatatlan, mikozben itt jarkalnak kozottunk, akik sajat peldajukkal tudjak bizonyitani, hogy lehetseges? Ennyire nem lehetsz elvakult.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló