( mhmxs | 2017. 08. 24., cs – 09:04 )

"nagyon kis %-a hal természetes halált" igen, ezt tudom. Az emberek kozul is. Autobaleset, ehhalal, betegseg stb. Ettol meg nem vehetjuk el akarkinek az eletet, arra hivatkozva, hogy nagy esellyel, ha mi nem oljuk meg majd megoli valami betegseg.
"Az idő előtti halál pedig szinte biztosan fájdalmas" Viszont egy termeszetes folyamat, ellentetben azzal ami az allatfarmokon meg a vagohidakon torteni futoszallagon. Abban semmi termeszetes nincsen, marmint ertem, hogy egyeseknek termeszetes, csak az egy masfajta termeszetesseg.
"nem eszel húst, azzal segítesz az állatokon" nem. abbol indulok ki, ha nem eszek hust nem kovetek el eroszakot erzo allatokon.
"melyik állaton segítesz" egyiken sem, ugyanis ha megadom az elethez valo jogat, azzal meg nem segitettem neki semmit, csak nem vettem el tole semmit.
" Tehát kevesebb állat lesz a Földön" es az baj? Marmint a globalis felmelegedesben nagyban szerepet jatszik az a metan, amit kifingik az a sok allat, vagy mondjuk az 1 kg hus eloallitasahoz szukseges 3-4000 L viz sem fogyna el. Legyen kevesebb allat a foldon! Annyi, ami termeszetesen lenne, ami a termesetes korfogashoz kell. Es mint mondtam a mertektelen ipari tartas nem egy termeszet kozeli dolog.
"számukra valójában egy sikertörténet" egyfelol, az egyed szempontjabol kb mindegy mikor verbefagyva halalt hal. masfelol baromi nagy siker 10 db / 3 m2 teruleten mesterseges kajat tapolni, aminek a fenntartasahoz folyamatos gyogyszerezesre van szukseg. Van a ma termeszetben egy egyensuly (amit felboritunk). Mert ezek szerint a Kinaiak is sikertortenetben vannak, akkor miert szabalyozzak a szuletest? A mesterseges szaporitas nem "evolicios" sikertortenet egy faj szempontjabol, hanem a termeszetes egyensuly teljes felborulasa.
"amekkorát az őse soha nem ért el" nem az egyedszam hatarozza meg egy faj sikeresseget, nem ez az egyetlen meroszam
"Ha mindenki vega lenne, akkor a szarvasmarha kipusztulna" ez is eleg nagy butasag, mert pl tartanak a tejeert, vagy a munkajaert. Erdekes pl indiaban nem haltak ki a tehenek, pedig "nepesseg: 1,326,572,000, 79.8% Hinduism" aka. alig eszik oket, es termeszetes halalt halnak.

Azaz osszefoglalva, amit teszek, azzal segitem a fold egyensulyat fenntartani, mert kevesebb mestersegesen eloallitott allat lesz a foldon, akik kevesebb vizet isznak, akik kevesebbet finganak, akik miatt kevesebb dieselt fustolnek el a teherautok, akik miatt illetve akik nelkul nem volna "megszokott" a futoszalagon torteno kegyetlen gyilkolas puszta erzek kielegitesbol.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló