( mhmxs | 2017. 08. 23., sze – 11:21 )

"elutasítja a fogvatartást szabadon engedjük őket" Fogva tartott szarvasmarhakat engedtek szabadjara. Ugralnak oromukben, es azonnal jatszani kezdtek. Ezek pedig malacok, de ha koveted az ajanlott videokat 100-at fogsz meg talalni, ahol szabadon engednek addig zord korulmenyek kozott tartott allatokat. Mivel az iras kepesseget nem varom el toluk, gondoom te sem, csinalhatunk "szavazast", es amelyik allat szivesebben van a szabadon, meg szivesebben legeli a friss fuvet, azokat szabadonengedjuk. Jo? Vegulis egyertelmuen tudtunkra adjak, hogy melyik helyzetet szeretik jobban.

"addig csak a nevükben próbálod a saját véleményedet érvényre juttatni" Ezeket nem en talalom am ki. Kepzeld szarul erzik magukat bezarva.

"nem ugyanaz a képe a szabadságról, és az életről" persze, hogy nem ugyanaz, de vannak alapertekek amik egyeznek. Ok is szeretnek nem bezarva elni, es ok is feltik a szaros eletuket, mint en.

"és nem is tudja felfogni a szabadság fogalmát és értékét" es ha szabadjara engeded, akkor sem latja a kulombseget? Vagy fel tudjak fogni a "szabadsagot"?

"Így már (sajnos) nem sokban különbözik a növénytől" tehat, ha megfosztod biznyos dolgoktol az allatot, es gyakorlatilag novenyi szintre korlatozod, akkor valoban nem sokban kulonbozik a novenyektol :D apam ez mekkora butasag. Pl a ketrecbe zart szarvasmarha ugyanugy siratja a kolyket, mint a szabadon elo. Az anyai erzeseket/osztonoket nem befolyasolja az elet korulmeny.

"Valamit enni kell" Es csak allatot lehet enni?

"növényevés is gyilkosság" igen, mar fentebb ezeket kifejtettuk, olvass vissza ;) De az a lenyeg, hogy a novenyeknek alacsonyabb a tudatossagok a sajat testukrol meg a kornyezetukrol, es teljesen mashogy elik meg a halalt (erted, elik a halalt), mint az allatok. Mert az a "rangsor" amit te is emlitettel letezik, az ember a legszofosztikaltabb, aztan az emlos allatok, aztan a tobbi allat, aztan meg a novenyek. Es te mint mindenevo embeer eldontheted, hogy milyen "szintu" eloleny eletet veszed el, hogy fenn tudd tartani a sajatodat. Mert ha meg mar itt tartunk, akkor ha egy emlos allat neked belefer, egy ember miert nem? Mondjuk megoldana a kinai tulnepesedest, ha minden masodik szuletett gyereket bezarnak valami szobaba, es mivel sosem latott napfenyt gyakorlatilag csak egy noveny, es szabadon vaghato. Ket legyet uthetnenk egy csapasra.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló