( mhmxs | 2017. 08. 22., k – 15:03 )

"Azért vannak" ezt csak mi gondoljuk igy, szolok.
"Ezért cserébe" ez valami egyezmeny, amibe az allat is beleegyezett?
"a faj fennmaradása garantált" ez az egyed szempontjabol lenyegtelen, ez is csak nekunk fontos

Osszegzem: kitalaltunk egy rendszert, amibe beleknyszeritunk masokat, majd a rendszerre hivatkozva fenntarjuk a "rendet"

"hogy intellektuálisan fejlettebb vagyok mint egy szarvasmarha" igen, es egy szarvasmarha intellektualisan fejlettebb mint egy kaposzta. Ergo kapasztat kissebb intellektualis veszteseg

"és mások az élettel szemben támasztott igényeim" igen, nekik kevesebb van, meg kevesbe szofisztikalt, de vannak alap igenyek, amik meg egyeznek. Pl, hogy nem szeretunk ketrecbe zarva felelmbe elni.

"és véleményt alkotni a nevükben" en nem a nevukben alkotok velemenyt, hanem a velemenyem szerint felfogjak a halalt es a maguk modjan felik is. Tapasztalatom szerint az anya tehen siratja a borjat.

Pont ez a lenyeg, hogy sokkal tobb a kozos bennunk, mint gondolnank, es van egy csomo erzes, ami kozos bennunk. Mi degradaljuk oket le, hogy azok csak buta allatok, de mi kb az intelligenciajuk alapjan mondjuk ezt. De pl ha az erzelmi intelligenciat nezed, mar nem is olyan butak. Es ha figyelunk, akkor eszrvehetjuk, hogy egy emlos anya allatban nagyon hasonlo dolgok zajlodnak le, amikor elveszik a kicsinyet, mint egy emberben.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló