( mhmxs | 2017. 08. 21., h – 14:57 )

"Ilyen pl. a mangalica" ami lehet nem is letezne, ha nem tartanak a husukert :) Kicsit ironikus rajuk mutogatni.

"nem a húsevők a felelősek" ebben igazad van, csak az felelos aki megveszi. A tobbiek nem. Vagy arra gondolsz, hogy "a' en csak egy kilo hust veszek, es bar tudom, hogy azt milyen korulmenyek kozott allitjak elo, mivel nem en csinalom meg sem tortenik, miert nem csinaltak rendesen, en nem kertem, hogy igy csinaljak?" felelossegre gondolsz? Es emiatt nincs a fogyasztonak?

"hogy ne vegyél el többet, mint ami szükséges" Hat ha mindenki csak annyi hust enne meg, es ezaltal csak annyi erzo allat eletet oltana ki, mint amennyi biologiailag szukseges, akkor teljesen masok lennenek az aranyok. Mit nevezunk szuksegesnek? Marmint bizonyitott teny, hogy nagyon-nagy atlagban biologiailag nincs szuksegunk a husra, szerintem ezen kar is vitatkozni (tudom az eszkimoknak szukseguk van a fokazsirra :)). Az egyen mondhatja azt, hogy mi szukseges meg mi nem. Nyilvan vannak elethelyzetek, amikor szukseges hust enned: 1 hete vandorolsz a sivatagban, es mar elfogyott a kajad, es vagy megeszed a kigyot vagy megdoglesz. Ez egy szukseghelyzet. De az pl, hogy a parizsi szendos reggeli utan betolok egy porkoltet ebedre, es szukseges vacsorara meg egy kis pulykafelvagottat is enni, az szukseg vagy sem?

" úgy lehet megadni a tiszteletet" egyfelol nem nagyon erdekli, magyarazd ezt a honapokig borjaert bogo tehennek, hogy te bizony minden reszet jol feldolgoztad a kicsinyenek, akit eppen sirat. Masfelol meg nem eleteben kene megadni a tiszteletet? Hogy allathoz melton tartsak. Szerintem talalsz a youtubon "élelmezési célból tartott" allatokrol videot boven, ahol kicsit hianyos a tisztelet.

-
Go konkurencia kezelés gyorstalpaló