( Breaknet | 2017. 08. 20., v – 12:46 )

A halott állatok húsának fogyasztása egy rendkívül gusztustalan dolog. Ha csak tehetem, kerülöm a húst, ha mégis eszek, akkor is olyan formában, hogy minél kevésbé legyen felismerhető a meggyilkolt állat (tehát csont és bőr nélkül, mellehúsa). A hús abban a pillanatban bomlásnak indul, hogy megszűnik benne a vérkeringés. Tehát minden esetben egy halott élőlény bomlásnak indult testét esszük, amikor húst eszünk.

Amikor napokig nem eszek húst, sokkal jobb a közérzetem, mert nincs az a telt/puffadt érzet a gyomromban, ami egy kiadós marhapaprikás elfogyasztása után van. Növényekből is lehet nagyon ízletes ételeket készíteni, csak ugye egyik recept sem olyan, amit láttunk otthon vagy a menzán, de utánaolvasva nagyon ízletes, kiadós ételeket lehet készíteni a legkülönfélébb növényekből.

Ami miatt mégsem vagyok vegán vagy legalábbis vegetáriánus, az az, hogy nincs rá se időm, se pénzem. A boltok és a menza kínálata nem a vegetáriánusoknak van kialakítva. Egy-egy vega kaját meg lehet főzni kevés pénzből, gyorsan is, de a változatos étrend sokkal többe kerül, és időigényesebb is az alapanyagok beszerzése.

Egyébként, ha át is állnék a húsmentes táplálkozásra, a tejtermékeket akkor sem hagynám el, mert ahhoz nem kellett meghalnia senkinek. Persze így is ki van zsákmányolva szerencsétlen állat, de könnyebben elszámol vele a lelkiismeretem. Amikor halott állat húsát eszem, mindig arra gondolok, hogy az ember hajlamos felsőbbrendűnek tartani magát, a gyengék védelmezőjének, esélyegyenlőség stb., közben meg milliárdszám gyilkolja meg a nála gyengébb, védekezésre képtelen állatokat.