( Hiena | 2017. 08. 05., szo – 13:14 )

Van személyes vélemény és SZEMÉLYES vélemény. Ha én azt írom, hogy az xy cég terméke egy fostalicska azt a kutyát sem érdekli. Ha Elon Musk írja, hogy az xy cég terméke egy fostalicska, másnap 5-6%-ot veszít a cég az értékéből. Ugyanez a különbség abban, hogy hol hangzik el a kijelentés. Más súlya van egy kocsmában, vagy egy komoly látogatottságú híroldalon elejtett beszólásnak.

A gpl, ahogy a bírósági papirokban is szerepel, csak terjesztés akadályozását és annak korlátozását tiltja. Ahogy az OSS sem tiltja azt, mindössze a folyamatos, rendszeres frissítések megkapásábból zárja ki az ügyfelet. Tehát, semmiféle jogi és egyéb lépést nem tesz ellened, pusztán a JÖVŐBENI patcheket vonja meg. És akárhogy is nézzük, a GPL egy aktuális, létező termék jogállásáról rendelkezik, amivel konform az OSS hozzáállása, hiszen szabadon rendelkezel a kód felett. A te döntésed, hogy a jövőben is szeretnél rendszeresen patcheket kapni vagy sem.

Ha ügyfelük lennél, akkor köteles lennél betartani a szerződésekben foglaltakat. Magyarán eldöntheted, hogy kipublikálod a patchüket és szerződést szegsz. Vagy ülsz és élvezed a rendszeres patcheket.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "