( PestiSrac | 2017. 07. 13., cs – 20:29 )

ezt most kicsit olyan partvonalról bekiabálós lett, többoldalról is

- a belépő jelképes, és lefogyaszthatod. három okból sem szüntetjük meg. egyrészt szűri a közönséget, másrészt az eljöveteli hajlandóság sokkal magasabb, tehát a résztvevők várható száma jobban tervezhető, ha van belépő, ez pedig nagyon fontos infó a rendezvénygazdának. harmadrészt egyre több céget vonunk be abba a kezdeményezésbe, hogy ezen a napon engedjék el és fizessék is be a rendszergazdáikat, sőt a vezetők jöjjenek is el velük. igenis fontos a fizetés, ne csak egy döntés legyen, hogy menjetek, kelljen hozzá pénzügy, po szám, admisztráció, foglalkozzanak csak az üggyel, és legyen egy kicsit fókuszban, hogy jé, itt vannak ám üzemeltetők is.

- nincs marketing kontent. az előadók az elmúlt 3 év legjobbjai, értelemes gondolatokkal és tartalommal jönnek. hajós sem az az ugye. a tombola meg nyilván kicsit reklám, de ha hozzád vágnak egy 100ezer forintos lego mindstormot, vagy kindlet, akkor az azért fasza. persze vannak támogatók, de a többségük nem saleselni akar, egyszerűen csak nettó branding vagy employer branding a kitelepülés, jófejek akarnak lenni. most említhetném a Balabitet, mindig nagyon kitesznek magukért.

- hülyeség, hogy költség szinte nincs. milliós költségvetése van a rendezvénynek. nyilván nem csináltál még ilyet. de félre ne érts, igen, keresünk rajta. viszont idén 14 helyett csak 8 támogatót engedünk be.

- a valódi szakemberek dumára: te a saját a szakmádra szarsz egy nagyot, ezzel a fölényes dumával. erre a rendezvényre közel 600 üzemeltető jár, a kis kkv rendszergazdáktól, egészen olyanokig, akik napi milliárd dolláros konszolidált adatfolyamot felügyelnek. sok cég csapatot építeni jön, van olyan nagybank, aki 23 embert hoz cio-stúl, itt van sok arc a hup közösségből, trey is jön mindig, kint vannak a bsdesek, az ubuntusok, a fsf-es sracok, a ff kozosseg. mindenki sörözik, és szakmázgat. és mérget vehetsz rá, hogy van legalább 100 arc, aki olyan szinten fölötted áll szakmailag, hogy leborulhatnál elé. persze lehet juppiköcsögözni, meg punkoskodni, meg demopartyzni. nem arcosokdásból mondom, de ez a rendezvény sokat tesz ezért a szakmáért.