( end | 2017. 07. 06., cs - 11:23 )

Az a baj, hogy nincs az a hardver, amit egy rosszul belőtt oprendszer vagy applikáció két vállra ne tudna fektetni. (De legalább is, én eddig még nem találkoztam ilyennel.) De a normálisan beállított W7 de a W10 is szinte naponta másként terheli a hardvert. A kiszámíthatatlan időpontban bekövetkező Defender-es ellenőrzések, (éppen egy frissen érkezett mail-csatolmányt fog meg ellenőrzésre a víruskereső, a telemetria, a WU, vagy esetleg még Nicaraguából éppen folyik "hack"-próbálkozás is..., - (és mindez a halasztott beállítás ellenére..., :), - az a "sokat érő", "kiváló" beállítási lehetőség!)

egyszóval, a felhasználó ül a gépe előtt, és a Windows valamelyik alrendszere naponta többször, egyszerűen percekre vagy éppen negyedórára megvonja tőle az erőforrások használatának jogát, mert a rendszer fontosabbnak ítél meg, pár biztonsági szempontból (még lehet, hogy valóban fontos!) dolgot. Az eredmény a felhasználó bizalma a rendszerben megrendül, keresni kezd más rendszereket, amelyeknél nem, vagy nem annyira tapasztalható ez a mindent felülíró oprendszer-autokratizmus.

Az elmondottak hatása csökkenthető valamelyest, ha a rendszer szakértő módon, optimalizálva kerül a felhasználója használatába. (Nem "next, next, next, finish - ez 15 perc volt!" elven van telepítve a Win...) Valamint a bőséges hardveres erőforrások is tudnak sokat javítani a helyzeten. Pl. a RAM mennyisége is. Tehát, ha nem akarjuk feleslegesen szivatni a felhasználónkat, akkor pakoljunk RAM-ot Win-es a gépébe (is!), mondjon bármit a fejlesztő cég ajánlása, (A mai Linuxok. de a BSD-k is szeretik ezt, óh nagyon...! és ne legyen 3 GHz alatt a proci órajele, valamint az SSD sem elvetendő megoldás. (Főként azért, mert a mai szofverfejlesztők gépében biztosan az van (+ sok RAM is!), és ezzel tesztelik a megírt "jóságaikat".)
:)

Sajnos az, hogy mi működött 2GB RAM-mal még csak két évvel ezelőtt is, - ma már nem nagyon releváns.