( szabi2k | 2017. 06. 27., k – 22:38 )

Azért büntették meg, mert a saját termékeit előnyben részesítette?
Nem egeszen.
A Google azt allitja, hogy a talalatokat nepszerusegi sorrendbe rendezi. (A reklamok kulon vannak, de azok ki vannak emelve, tudjuk, hogy reklamok)
Keszitettek egy uj termeket (Google Shopping), es az elobbre kerult a talalatokban ugy, hogy a sajat belso levelezesuk szerint is gyengebb mint a konkurencia. Tehat hazudtak a felhasznaloknak, mert azt sugaltak, hogy a Google termeke jobb mint pl az Amazon-e.

De ilyen alapon az összes céget büntetni kellene, hiszen mindegyik ezt csinálja...
Monopol helyzet kozeleben mas szabalyok ervenyesek. Az EU szerint a keresojuk reszesedese kb 90%-os, igy a fenti hazugsaguk nagy hatassal van a piacra.

Amugy ezek mind le vannak irva a linkelt cikben, azt kellene elolvasni, nem csak a rovid osszefoglalot.

A Chrome-nak tavolrol sem lenne ekkora reszesedese, ha nem jelent volna meg minden sitejukon (Google Search, Gmail, stb.) hogy itt van ez a klassz bongeszo, probald ki ezt. De ez nem illegalis. Ha a "browser" kulcsszora par eve a Chrome-ot adja elso talalatnak, az viszont mar ilegalis lett volna. Most megprobaltam rakeresni (Firefox, Win), az elso oldalon ilyenek vannak, hogy Opera, Avant, Vivaldi... Erdekes, hogy se Firefox, se Chrome, se IE...