( SzBlackY | 2017. 06. 27., k - 19:21 )

Igen. És én megértem, mert itt arról van szó, hogy egy már letarolt piaccal sorban szedik össze a többi piacon a monopóliumokat/akkora részesedést, hogy az egekbe emelik a belépési feltételeket.

Ha a Microsoft csinálná ugyanezt, senki nem szólna egy szót sem, a Binget úgysem használja senki. Ha a Google mondjuk a Google+-on csinálná ugyanezt, valszeg az az egy darab user észre se vette volna, de legalábbis nem kaptak volna érte büntit.
De így, hogy gyakorlatilag monopol helyzetben van, jogos a bünti, mert ezzel a helyzettel visszaélve gyakorlatilag bármilyen piacot le tudna tarolni (pl. képzeld el, hogy elkezd IT cuccokkal közvetlenül kereskedni a kugli... ha a netezők 90+%-a nem találja meg azokat a gyártókat, amiket nem árul a G, csődbe mennek. Ha a netezők 90+%-a nem találja meg azokat a webshopokat, amik ugyanazt árulják, mint a G, csődbe mennek. Teljes iparágakat és beszállítói láncokat nyírtál ki...)

Az ilyenek szerintem kevésbé annak szólnak, hogy "ejnye, látod mit csináltál?", mint inkább annak, hogy "na ennek itt vége, mielőtt komolyabb károkat okozol".

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)