( enpassant | 2017. 06. 07., sze – 17:36 )

A kilépés olyan funkció, amit MINDENKI használ, tehát nem az ördögtől való úgy megírni a programot, hogy legalább a kilépéshez ne kelljen helpet használni.

Ha csak kilépni tud, attól még nem fogja tudni használni. Az összes alapfunkciót ki kellene írni, hogy tudja használni, ami pont be is telítené a képernyőt.
Sőt a kilépéshez még el kellene magyaráznia az egyes módokat, melyikből hogyan tudsz átlépni a másikba, és melyikből milyen módokon tudsz kilépni, mentéssel, mentés nélkül, mentés nélkül erőltetve csak egyből, vagy többől. Csak a kilépés leírásához kellene egy fél képernyő.
Szerinted, ha ez kinn lenne mindig, akkor lenne jó a felhasználóbarátsága?

Számold össze, hogy hány program írja ki, hogy hogyan kell kilépni belőle. Ha grafikus OS alól használod, akkor az ablakkezelő által biztosított kilépéssel tudsz kilépni, de a programba építettet nem feltétlen ismered (bal oldali X, jobb oldali X, piros karika, Command Q, Alt Q, Ctrl Q, Ctrl X, Alt X, F10, Alt-F4, ... van pár lehetőség). Szidhatod az OS-t, az ablakkezelőt vagy az egyes programokat, hogy miért nem írják ki, de felesleges kiírni, mert egyszer megnézed a manuálban, vagy megkérdezed, megkeresed és onnantól tudod használni.

Illetve ne csak azt az egy mondatot ragadd ki, amire válaszoltál, mert összefüggés van a többivel.