( kroozo | 2017. 06. 02., p – 16:20 )

"Nekem egyetlen egyet is elég találni és nem föltétlen nano-ban, kroozo azt mondta, hogy bármilyen példa, bármilyen editorban. A fölényeskedésed meg nem érdekel."

Jaja, és ha végre nagy nehezen sikerül találni egyet, akkor azután nyilván be fogjuk látni, mint általános igazságot, hogy a közbe előjött 22 másik ellenére "hogy egy-egy szó átírására lassabb, mint egy fapad editor." Nem inkább azt, hogy triviális esetekben, ha kb tudod, hogy működik, akkor nagyjából mindegy, ha meg értesz a vihoz, akkor meg -- nem túl meglepő módon, hiszen akik esküsznek rá ezért szeretik -- gyorsabb lesz, pláne ha kicsit bonyább, amit csinálni kell.

"Sőt, elméletileg, ha csak annyi a dolog, hogy beírjunk egy szót, egy fájlba (pl. /etc/hostname), akkor az vi-ből mindig tovább fog tartani, mert a többi editorba csak beírod, míg vi-ben insert mode, beírás, insert módból kilépés."

Khömm khömm, ha már itt lovagolunk azon, hogy de elindítás meg kilépés (ami már eleve igen izzadságszagú), akkor induljunk már ki abból is, hogy a nano még nem tud gondolatolvasni, és kitalálni, hogy pontosan hova is kell írni, úgyhogy a kurzort oda el is kell vinni. De egyébként tényleg jól sikerül megtámadnod a vi-t, mikor már olyan példákat próbálsz hozni, ahol már a nano helyett is azt mondja az ember hogy echo szó > /etc/hostname, azt ezzel versenyezzen akármi.