( nagy_peter | 2017. 05. 31., sze – 13:02 )

Az a szerencse, hogy az IE lassan beesik (vagy már esett) a lélektani 10%-os határ alá. Sok megrendelő pedig csak annyit kér, hogy minden 10% feletti részesedésű böngészőn menjen az oldal, sok szerződés is így van megkötve.
Annak idején emlékszem, ezért volt nagy szám, amikor a firefox átlépte a 10%-ot, mert onnantól kezdtek nagyon megritkulni az IE only oldalak. Most pedig szépen eljön az az idő, amikor már a fejlesztők nem figyelnek az explorerre, és akkor meg az a pár százalék is hamar elolvad majd.
Van rálátásom több webfejlesztő cégre is, több portál is készül most is úgy, hogy exploreren már nem kérte a tesztelését a megrendelő. Egy forintot nem hajlandó explorer támogatásra költeni.
Sajnos azt is hallottam webfejlesztőktől, hogy a firefox az új explorer, és néha tényleg csinál olyan hibákat, amik számomra is érthetetlenek. Meg az is érthetetlen, hogy az <input type="date"> tag támogatása miért ilyen megoldhatatlan feladat nekik évek óta... Már Edge alatt is megy, és nekem az egyik projektemben nagyon hiányzott, hogy csak emiatt kellett js-el vacakolnom.

Ráadásul 4 éve fejlesztik, hogy végre menjen...

Amúgy félreértés ne essék, nekem nincs bajom a Firefoxszal. Alapvetően Chromeot használok, de van Firefox is a gépemen, néha azt is indítom. Viszont amikor webfejlesztek, ahhoz a chrome jobban kézreáll, nekem jobbnak tűnik a developer eszköze.